Голема акција на охридските нуркачи за чистење на езерското дно од цврст отпад

Под мотото „Без вода нема живот“, клубот за подводни дејности „Охрид“ од Охрид, денеска ќе спроведе акција за чистење на цврстиот одпад од дното на Охридското Езеро на потегот од градското пристаниште до месноста Сараиште. Во рамки на еко акцијата ќе бидат изработени подводни фотографии и видео

Read more